Copyright C 2017 by JoKiJo  .  All Rights reserved  .  E-Mail: info@JoKiJo.nl
Zorgbureau JoKiJo
Copyright C 2017 by JoKiJo  .  All Rights reserved  .  E-Mail: info@JoKiJo.nl
Designed Aznil.nlHallo allemaal, ik ben Shirley Bloemer en opgeleid tot Pedagoge. Vanaf 2004 werk ik met kinderen en jongvolwassenen met autisme, ADHD en alle omliggende zorgcasussen. Dit zowel met een normale begaafdheid als kinderen en jongeren met een (geestelijke) handicap. Ik heb me hier bewust in gespecialiseerd omdat ik meteen het idee had dat ik voor deze mensen iets wil betekenen. Ik hou van rust, duidelijkheid en regelmaat en vind het een enorme uitdaging me in deze kinderen en jong volwassenen te verdiepen zodat ik zo optimaal mogelijk op ze kan reageren en zo goed mogelijk kan inschatten hoe ik ze kan helpen.
In de praktijk liep ik telkens tegen grenzen in de zorg aan waardoor ik mijzelf afvroeg of dit wel was waar ik voor gestudeerd had. Na lang wikken en wegen is JoKiJo geboren, een zorgbureau waar we telkens net dat stapje extra zetten of die grens verleggen in de hulpvraag, dat extra stukje ondersteuning bieden en vooral uitgaan van de wensen, behoeften en specially de kwaliteiten van ieder individueel kind/jong volwassene, met in het verlengde uiteraard hun ouders.
Mijn naam is Gwenda Rijkx.
Na mijn middelbare school ben ik de opleiding MBO verpleegkunde gaan volgen. Hier kwam ik er al snel achter dat ik het werken met mensen erg leuk vond echter de specifieke handeling voor verpleegkundige (spuiten, catheteriseren etc) vond ik helemaal niet leuk. Tijdens een van mijn stages had ik een collega met een zoon met autisme, ze kon hier moeilijk goede hulp voor vinden. Dit interesseerde mij erg; zowel het autisme (wat dat inhield) en hoe het kan dat in Nederland hier moeilijk goede hulp voor te vinden is. Hierdoor ben ik na de opleiding van verpleegkunde Social Work gaan doen. In het derde leerjaar heb ik stage gelopen bij een behandelgroep voor kinderen met autisme en een LVB. Het werken met de kinderen vond ik erg leuk en ik heb hier veel geleerd. Onder andere dat ze allemaal heel verschillend zijn en ook meer kunnen dan er vaak gedacht wordt. Dit is de reden waarna ik me na Social Work verder ben gaan verdiepen in autisme en ik een drie jarige opleiding autisme specialist heb gedaan bij de Rino groep in Utrecht. Hier heb ik geleerd om een probleem vanuit verschillende kanten te bekijken. Tijdens de opleiding liep ik weer bij dezelfde groep stage als waar ik stage had gelopen bij Social Work. Echter gaande weg is mijn visie veranderd en vroeg ik me af of je met de deze kinderen niet anders zou moeten werken. Mijn visie is vooral dat de kinderen positieve aandacht en aanmoediging nodig hebben om met moeilijke zaken om te gaan. Ze doen vaak erg hun best en dat lukt niet altijd maar door middel van het gesprek aan gaan en ze te laten zien wat ze wel al hebben goed gedaan, krijgen ze een positiever beeld over zichzelf . Daarnaast kunnen ze dan ook mee denken over hoe ze een andere keer een probleem anders kunnen aanpakken.
De werkwijze van JoKiJo sluit erg aan bij mijn visie. Hier wordt gewerkt met veel positiviteit.
Tevens wordt er in groepsverband toch aan individuele doelen gewerkt waardoor de kinderen dit sneller kunnen toepassen in andere groepen zoals bijvoorbeeld de klas.
Hallo, mijn naam is Tadeus Slangen. Ik ben 27 jaar en woon in Kerkrade. Ik houd van theater, toneelspelen, kunst, muziek, film, fashion, leuke activiteiten ondernemen met vrienden en mijn vak: dramatherapie. In 2007 ben ik begonnen met de MBO 4 opleiding: Drama-Acteur, Artiest KTM (Kunst, Theater & Media) op het Arcus College in Heerlen. Aansluitend volgde HBO Creatieve Therapie, medium Drama op Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Wat belangrijk is bij het werken met kinderen, heb ik geleerd tijdens mijn opleiding tot dramatherapeut. Vanuit een pedagogisch- en begeleidend-oogpunt probeer ik mijn vaardigheden bij JoKiJo op een constructieve manier in te zetten.
Aangenaam! Mijn naam is Lindy Palmen, geboren en getogen in Berg en Terblijt. Ik ben een enthousiast en flexibel persoon die positief in het leven staat en waarde hecht aan respect, normen en waarden. Mijn hart en kwaliteiten liggen in het coachen, helpen en begeleiden van kinderen/ jongvolwassenen. Bijvoorbeeld hulp- en/of ondersteuning bieden bij diverse processen die kinderen/jongvolwassenen doormaken bij hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Ik vind het belangrijk om mensen in hun kracht te zetten en te kijken naar mogelijkheden, talenten en potenties. Een positieve bejegening en het opdoen van succeservaringen. Zo krijgen kinderen en jongvolwassenen meer zelfvertrouwen in zichzelf en in een ander. Sinds 2010 ben ik werkzaam met kinderen met gedragsproblemen/ASS, waar het begon als een bijbaantje. Ik heb hier toen mijn studie op aangepast, omdat ik veel affiniteit heb met deze doelgroep. Na een aantal jaar mijn werkveld en werkervaring verbreed te hebben, ben ik weer terug bij mijn roots: het begeleiden van kinderen en jeugdigen met ASS, ADHD en alle omliggende hulpvragen.
Mijn naam is SAyoub Adardor, 27 jaar oud en kom uit het prachtige (wereldstad) Geleen (Gelean). Ik ben een bezig bijtje en doe van alles en nog wat. Dit vooral gericht op het begeleiden van jongeren en als consultant in de horeca. Daardoor dagelijks maar weinig tijd voor hobby’s, maar enorm fan van reizen, films en series. Los van hobby’s heb ikzelf nog een enorme passie voor koken en patisserie waarin in het verre verleden bruidstaarten heb gebakken. Ik werk al een kleine vijf jaar als jeugdbegeleider. Waarbij ik alle verschillende werkzaamheden nogal eens met elkaar combineer. Ik ben werkzaam op de vrijdagen en zaterdagen bij JoKiJo. Tevens begeleid ik vanuit JoKiJo ook een aantal jongeren ambulant.
Hallo allemaal! Mijn naam is Maud Limpens en sinds juni 2018 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool Pedagogiek te Sittard. In mijn derde- en vierde leerjaar heb ik stage gelopen binnen zorgbureau JoKiJo, waarbij ik zowel individuele (thuis)begeleiding als groepsbegeleiding heb gegeven en mij op verschillende gebieden heb mogen en kunnen ontwikkelen als pedagoog. Sinds september 2018 ben ik dan ook met veel plezier werkzaam binnen de organisatie.

Ik ben van mening dat ieder(e) kind/jongere een uniek wezen is en een ieder zo behandelt dient te worden. Hetgeen zorgbureau JoKiJo nastreeft en erg belangrijk vindt, is om de kinderen en jongeren zo goed mogelijk klaar te stomen om te kunnen participeren aan de maatschappij. Hierbij vind ik het enorm belangrijk om samen met het kind of de jongere te kijken naar hetgeen dat speelt en hem of haar zoveel mogelijk te betrekken in het vormgeven aan de begeleidingsmomenten, waarbij het bieden van veiligheid en geborgenheid centraal staan. Tevens vind ik het van belang om uit te gaan van mogelijkheden en oplossingsgericht werken, waarbij duidelijkheid en structuur geboden worden. Dit geldt eveneens voor het betrekken van het opvoedsysteem. Als professional dien je iedere situatie met een neutrale blik te kunnen bekijken en te analyseren.'
Hallo! Mijn naam is Ryanne Bergsteijn. Na het lopen van mijn derde- en vierdejaars stage binnen JoKiJo, ben ik hier sinds oktober 2019 met veel plezier werkzaam als pedagoog. Ik hoop dat ik nog lange tijd binnen de organisatie mag blijven werken en leren. Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind voor alle kinderen en jongeren, vind ik ook bij JoKiJo terug; alle kinderen en jongeren zo zelfredzaam mogelijk in de huidige samenleving hun plek laten vinden.

Wat mij tevens aantrekt binnen JoKiJo, is dat gewerkt wordt vanuit de mogelijkheden en met een positieve aanpak, waarbij men openstaat voor samenwerking met alle betrokkenen in het netwerk van de kinderen en jongeren. Verder vind ik het heel belangrijk dat kinderen en jongeren succeservaringen opdoen en dat zij zich gehoord voelen, met als gevolg dat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ieder kind heeft namelijk het vertrouwen en de vrijheid nodig om zichzelf te kunnen zijn. Iedereen kan veel meer bereiken en leren wanneer hij of zij plezier heeft en zichzelf mag zijn. Ook merk ik dat het kleinschalige van JoKiJo mij zeer aanspreekt, doordat er veel persoonlijk contact plaatsvindt met zowel de kinderen/jongeren maar ook met hun ouder(s)/verzorger(s).
Hi allemaal! Mijn naam is Susan de Keijzer. Ik ben geboren op 12-05-1998 in Sittard. Ik ben een flexibel en vrolijk persoon die graag plezier maakt samen met de kinderen, maar ik kan ook goed luisteren en serieus zijn op de momenten waar dit nodig is. Ik hou van spelletjes spelen en lekker actief bezig zijn! Afgelopen augustus (2020) ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek in Sittard. Hier heb ik in 4 jaar kennis en ervaring op gedaan tijdens stages in verschillende werkgebieden. De laatste 1,5 jaar heb ik dat gedaan bij een groepje voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar met een (vermoeden) van autisme, bij Xonar. Mijn scriptie heb ik geschreven rondom deze kinderen een (vermoeden) van ASS en het schooltraject dat zij doorlopen. Ik heb al veel kennis opgedaan over autisme tijdens mijn laatste stage en tijdens mijn opleiding over andere gedragsproblematieken. Voor mij is het belangrijk dat er bij deze kinderen gekeken wordt naar wat zij wél kunnen, het positieve blijven benoemen en succeservaringen op doen. Ik ben blij dat ik het team bij JoKiJo mag komen versterken!
Team JoKiJo
Tweets by JoKiJoJoKiJo
Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!