Copyright C 2017 by JoKiJo  .  All Rights reserved  .  E-Mail: info@JoKiJo.nl
Zorgbureau JoKiJo
Copyright C 2017 by JoKiJo  .  All Rights reserved  .  E-Mail: info@JoKiJo.nl
Designed Aznil.nl
Hallo allemaal, ik ben Shirley Bloemer en opgeleid tot Pedagoge. Vanaf 2004 werk ik met kinderen en jongvolwassenen met autisme, ADHD en alle omliggende zorgcasussen. Dit zowel met een normale begaafdheid als kinderen en jongeren met een (geestelijke) handicap. Ik heb me hier bewust in gespecialiseerd omdat ik meteen het idee had dat ik voor deze mensen iets wil betekenen. Ik hou van rust, duidelijkheid en regelmaat en vind het een enorme uitdaging me in deze kinderen en jong volwassenen te verdiepen zodat ik zo optimaal mogelijk op ze kan reageren en zo goed mogelijk kan inschatten hoe ik ze kan helpen.
In de praktijk liep ik telkens tegen grenzen in de zorg aan waardoor ik mijzelf afvroeg of dit wel was waar ik voor gestudeerd had. Na lang wikken en wegen is JoKiJo geboren, een zorgbureau waar we telkens net dat stapje extra zetten of die grens verleggen in de hulpvraag, dat extra stukje ondersteuning bieden en vooral uitgaan van de wensen, behoeften en specially de kwaliteiten van ieder individueel kind/jong volwassene, met in het verlengde uiteraard hun ouders.
Mijn naam is Gwenda Rijkx.
Na mijn middelbare school ben ik de opleiding MBO verpleegkunde gaan volgen. Hier kwam ik er al snel achter dat ik het werken met mensen erg leuk vond echter de specifieke handeling voor verpleegkundige (spuiten, catheteriseren etc) vond ik helemaal niet leuk. Tijdens een van mijn stages had ik een collega met een zoon met autisme, ze kon hier moeilijk goede hulp voor vinden. Dit interesseerde mij erg; zowel het autisme (wat dat inhield) en hoe het kan dat in Nederland hier moeilijk goede hulp voor te vinden is. Hierdoor ben ik na de opleiding van verpleegkunde Social Work gaan doen. In het derde leerjaar heb ik stage gelopen bij een behandelgroep voor kinderen met autisme en een LVB. Het werken met de kinderen vond ik erg leuk en ik heb hier veel geleerd. Onder andere dat ze allemaal heel verschillend zijn en ook meer kunnen dan er vaak gedacht wordt. Dit is de reden waarna ik me na Social Work verder ben gaan verdiepen in autisme en ik een drie jarige opleiding autisme specialist heb gedaan bij de Rino groep in Utrecht. Hier heb ik geleerd om een probleem vanuit verschillende kanten te bekijken. Tijdens de opleiding liep ik weer bij dezelfde groep stage als waar ik stage had gelopen bij Social Work. Echter gaande weg is mijn visie veranderd en vroeg ik me af of je met de deze kinderen niet anders zou moeten werken. Mijn visie is vooral dat de kinderen positieve aandacht en aanmoediging nodig hebben om met moeilijke zaken om te gaan. Ze doen vaak erg hun best en dat lukt niet altijd maar door middel van het gesprek aan gaan en ze te laten zien wat ze wel al hebben goed gedaan, krijgen ze een positiever beeld over zichzelf . Daarnaast kunnen ze dan ook mee denken over hoe ze een andere keer een probleem anders kunnen aanpakken.
De werkwijze van JoKiJo sluit erg aan bij mijn visie. Hier wordt gewerkt met veel positiviteit.
Tevens wordt er in groepsverband toch aan individuele doelen gewerkt waardoor de kinderen dit sneller kunnen toepassen in andere groepen zoals bijvoorbeeld de klas.
Hallo, mijn naam is Tadeus Slangen. Ik ben 27 jaar en woon in Kerkrade. Ik houd van theater, toneelspelen, kunst, muziek, film, fashion, leuke activiteiten ondernemen met vrienden en mijn vak: dramatherapie. In 2007 ben ik begonnen met de MBO 4 opleiding: Drama-Acteur, Artiest KTM (Kunst, Theater & Media) op het Arcus College in Heerlen. Aansluitend volgde HBO Creatieve Therapie, medium Drama op Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Wat belangrijk is bij het werken met kinderen, heb ik geleerd tijdens mijn opleiding tot dramatherapeut. Vanuit een pedagogisch- en begeleidend-oogpunt probeer ik mijn vaardigheden bij JoKiJo op een constructieve manier in te zetten.
Hallo, ik ben Evita Lenssen. Een enthousiaste Sociaal Pedagoog die met veel plezier bij JoKiJo werkt! In het verleden heb ik de opleiding SPW gevolgd en aansluitend de opleiding Social Work. Beide heb ik succesvol afgesloten en sinds 2014 mag ik mijzelf Sociaal Pedagoog noemen. Na mijn opleiding SPW kriebelde het al sterk om aan het werk te gaan binnen mijn beroep en heb ik een bijbaan als Sociaal Pedagogisch Medewerker gecombineerd met de opleiding Social Work. Hierdoor heb ik ondertussen 8 jaar werkervaring met zowel volwassenen als kinderen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematieken, ADHD en/of autisme. 
Ik vind het erg leuk om met kinderen en jeugdigen binnen JoKiJo te werken. De energie binnen de groep van JoKiJo is heel positief. Dit is dan ook mijn motto in het werken met de doelgroep. Een positieve instelling en houding. Dit komt dan ook sterk naar voren in mijn begeleidingsstijl. Complimenten en denken in mogelijkheden staan voorop. Zo krijgen de kinderen en jeugdigen het vertrouwen in zichzelf en leren ze om moeilijkheden om te buigen naar kwaliteiten. Binnen JoKiJo is hier, mede door het hanteren van kleine groepen en korte lijnen met begeleiding, de mogelijkheid voor. Ook de combinatie tussen het werken aan doelgerichte opdrachten met de kinderen en de vrijetijdsbesteding tijdens groepsmomenten, vakanties en logeerweekenden vind ik heel mooi. Op deze manier krijg je op een professionele manier een band met de kinderen die de begeleiding uniek maakt.
Hallo! Mijn naam is Esther Reijn. In het jaar 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Social Work. Gedurende mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat mijn passie lag in het werken met kinderen en jongeren. De spontaniteit en diversiteit van kinderen spreekt mij enorm aan. Na mijn opleiding ben ik echter toch bij een andere organisatie terechtgekomen waar ik ben gaan werken met volwassenen binnen de GGZ. Dit was weer een hele andere tak van sport, maar ook dit beviel me erg goed. Begin 2016 kreeg ik de kans om een aantal uur per week voor JoKiJo te gaan werken en dit heb ik toen direct met beide handen aangegrepen. Ik kon toch eindelijk iets gaan doen met mijn passie voor kinderen en jongeren en kon ook mijn andere baan behouden! Tot op de dag van vandaag kan ik deze twee banen nog steeds goed combineren met elkaar en dit bevalt mij erg goed.

Iedereen verdient het om zo'n mooi mogelijk leven te kunnen leiden. Iedereen heeft hierin andere behoeftes en ik vind het belangrijk om op iedereen persoonlijk te kunnen inspelen. Niemand is hetzelfde en dat maakt het ook zo mooi! Open communicatie en eerlijkheid vind ik hierin erg belangrijk. Ik probeer me voornamelijk te focussen op de krachten van iemand en niet op zijn beperkingen. Iedereen heeft sterke kanten waarvan ze zelf soms niet eens weten dat ze deze hebben. Hier probeer ik op in te spelen en gebruik van te maken.
Hallo allemaal! Mijn naam is Maud Limpens en sinds juni 2018 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool Pedagogiek te Sittard. In mijn derde- en vierde leerjaar heb ik stage gelopen binnen zorgbureau JoKiJo, waarbij ik zowel individuele (thuis)begeleiding als groepsbegeleiding heb gegeven en mij op verschillende gebieden heb mogen en kunnen ontwikkelen als pedagoog. Sinds september 2018 ben ik dan ook met veel plezier werkzaam binnen de organisatie.

Ik ben van mening dat ieder(e) kind/jongere een uniek wezen is en een ieder zo behandelt dient te worden. Hetgeen zorgbureau JoKiJo nastreeft en erg belangrijk vindt, is om de kinderen en jongeren zo goed mogelijk klaar te stomen om te kunnen participeren aan de maatschappij. Hierbij vind ik het enorm belangrijk om samen met het kind of de jongere te kijken naar hetgeen dat speelt en hem of haar zoveel mogelijk te betrekken in het vormgeven aan de begeleidingsmomenten, waarbij het bieden van veiligheid en geborgenheid centraal staan. Tevens vind ik het van belang om uit te gaan van mogelijkheden en oplossingsgericht werken, waarbij duidelijkheid en structuur geboden worden. Dit geldt eveneens voor het betrekken van het opvoedsysteem. Als professional dien je iedere situatie met een neutrale blik te kunnen bekijken en te analyseren.'
Hallo! Mijn naam is Simone Gulikers. Ik woon in Cadier en Keer, samen met mijn partner en onze (sier)vogeltjes. In mijn vrije tijd dans en lees ik graag, en ben ik ook te vinden in de natuur.

Nadat ik de opleiding Social Work in 2015 heb afgerond, ben ik gestart met vrijwilligerswerk in de gehandicaptenzorg. Afgelopen jaren heb ik dit vrijwilligerswerk en werk (in de gehandicaptenzorg) met veel plezier gecombineerd.  Het begeleiden van gezinnen en individuele begeleiding aan kinderen stond centraal.
Sinds Januari 2018 ben ik de uitdaging aangegaan bij JoKiJo! Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Graag wil ik kinderen begeleiden in ieders individuele ontwikkeling en daarbij geborgenheid en vertrouwen geven. Dat ieder kind vooral ZICHZELF mag zijn. Dat geeft mij voldoening.
Tot ziens bij JoKiJo!
Team JoKiJo
Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!